Consultoria RGPD

Serveis
Dartem

Consultoria RGPD a Girona

La protecció de dades personals ha esdevingut una prioritat essencial en l’era digital, i a Dartem estem compromesos a oferir solucions eficaces i personalitzades en aquest àmbit. Amb la nostra consultoria LOPD a Girona, ajudem empreses i entitats a complir amb la normativa i a garantir la seguretat de la seva informació. Per entendre la rellevància d’aquest servei, és molt important conèixer la història del Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), la seva importància i la implicació d’Europa en el seu desenvolupament i aplicació.

El Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), o General Data Protection Regulation (GDPR) en anglès, és una normativa de la Unió Europea que va entrar en vigor el 25 de maig de 2018. El RGPD va substituir la Directiva 95/46/CE de 1995, amb l’objectiu de modernitzar i harmonitzar la legislació sobre protecció de dades a tota la UE. Aquesta nova regulació va sorgir com a resposta a l’evolució tecnològica i la globalització, que han transformat significativament la manera com es recullen, processen i emmagatzemen les dades personals.

Un dels moments més destacats en el desenvolupament del RGPD va ser el discurs del diputat europeu Jan Philipp Albrecht, un dels principals artífexs de la regulació. Durant un debat al Parlament Europeu, Albrecht va dir: “El RGPD no només protegeix les dades personals, sinó que també restitueix el control dels ciutadans sobre la seva pròpia informació en una era dominada per les grans corporacions tecnològiques. És una declaració de sobirania digital de la UE”.

Aquest comentari reflecteix la filosofia darrere del RGPD: empoderar els ciutadans europeus i establir un marc robust per a la protecció de les seves dades personals.

Implantació del RGPD

La seva importància

  • Confiança del Client: Els clients i usuaris són cada cop més conscients dels seus drets de privacitat. Una empresa que demostri un compromís sòlid amb la protecció de dades personals genera confiança i fidelitat.

  • Seguretat de la Informació: La correcta gestió i protecció de les dades personals redueix el risc de bretxes de seguretat i ciberatacs, que poden tenir conseqüències devastadores tant econòmiques com reputacionals. Les bretxes de seguretat poden resultar en la pèrdua de dades sensibles, exposant informació confidencial dels clients i empreses, i provocant un dany significatiu a la reputació de l’organització. A més, les empreses afectades per ciberatacs poden enfrontar-se a costos elevats per a la recuperació de dades, així com a sancions legals per no complir amb les normatives de protecció de dades. Implementar mesures adequades de seguretat no només protegeix contra aquests riscos, sinó que també demostra un compromís ferm amb la privacitat i seguretat dels clients, la qual cosa pot ser un factor diferenciador en el mercat. A Dartem, treballem per assegurar que totes les dades personals es gestionin i protegeixin amb els més alts estàndards de seguretat, oferint tranquil·litat tant a les empreses com als seus clients.

  • Protecció Legal: Complir amb el RGPD protegeix les empreses de sancions legals que poden ser molt severes, incloent multes que poden assolir fins al 4% de la facturació anual global de l’empresa o fins a 20 milions d’euros, el que sigui superior.

RGPD i la UE

  • La Unió Europea ha estat un pioner en la protecció de dades personals a nivell mundial. Amb el RGPD, la UE va establir un marc regulatori uniforme que obliga totes les empreses que operen al mercat europeu, independentment de la seva ubicació, a complir amb estrictes normes de protecció de dades.
  • Consentiment Clar i Explícit: Les empreses han d’obtenir un consentiment clar i explícit dels individus abans de recollir les seves dades.
  • Transparència: Les organitzacions han de ser transparents sobre com i per què utilitzen les dades personals.
  • Drets Ampliats per als Usuaris: Els ciutadans tenen drets reforçats, com el dret d’accés, rectificació, supressió (dret a l’oblit) i la portabilitat de les seves dades personals. Els ciutadans poden sol·licitar l’eliminació de les seves dades personals en determinades circumstàncies, com quan les dades ja no són necessàries per a la finalitat per a la qual van ser recollides o quan es retira el consentiment.
espacio blanco
Assessoria Personalitzada
  • Analitzem les necessitats específiques de cada client i dissenyem un pla d’acció adaptat a les seves particularitats.
Auditories i Avaluacions
  • Realitzem auditories periòdiques per identificar possibles riscos i assegurar el compliment continu.
Suport Continu
  • Oferim suport continu per resoldre qualsevol dubte o problema que pugui sorgir en relació amb la gestió de dades personals.
Resultats
  • Amb Dartem, les empreses de Girona poden estar segures que compliran amb el RGPD de manera efectiva i eficient, protegint així tant la seva informació com la confiança dels seus clients.
Contacta amb Dartem

POSA'T EN CONTACTE AVUI MATEIX!